Entry Owner Affies
*Ayat Skema*
Monday, 8 August 2011 // 4 comments

K,mesti korang kata sejak kebelakangan ni Nik selalu guna ayat skema kan...KK,Nik ada penjelasan...
Sebenarnye Nik pon taknak guna ayat skema ni sebenarnye tapi Nik guna ayat skema ni kerana ingin menarik minat followers Nik untuk membaca setiap entry yang Nik post kat blog ni...
Nik tahu tak ramai yang baca blog ni sebab tu lah Nik buat camtu..hehe.....Kalau guna macam ayat skema ni entry kita akan jadi panjang......

Kalau entry kita pendek jer,mesti takde orang nak baca kan.....Memang ada banyak orang yang akan baca tapi kalau kita buat ayat skema ni supaya blog kita jadi ramai follower dan akan jadi best lah.....Kalau guna perkataan singkatan seperti 'mcm mne ni?'...Mungkin ada sebahagian jer yang akan faham dan mungkin entry korang akan jadi pendek....Cuba korang bayangkan kalau korang nak cari resepi untuk memasak..korang cari dalam internet..

Takkanlah korang nak tulis 'aym msk pds' mestilah korang kena tulis 'Ayam Masak Pedas'.....Bukan tu jer...Kalau kita tak gunakan ayat singkatan kita macam melatih diri kita.Kalau contoh peperiksaan takkan lah kalau nak buat karangan korang guna ayat singkatan......Dah sah-sah korang kena potong markah..
Boleh jugak kalau korang tulis ayat singkatan...Tak halang pon..

Nik cuma bagi idea jer supaya entry korang akan menjadi panjang dan follower korang akan suka baca entry korang tu....Nik bukannya nak paksa korang untuk jangan guna ayat singkatan...Jangan salah faham..k?
Kadang-kadang Nik akan tulis ayat singkatan kan..haa,tu lain punya cerita.....

Nik tulis ayat singkatan tu mungkin sebab Nik kena cepat-cepat atau masa tu Nik buzy.....Tapi Nik syorkan korang takyah gunalah ayat singkatan ni.......Hehe....

p/s Kalau korang nak ikut apa yang Nik kata ni korang ikut jer lah....Kalau tak nak pon takpe..

« OLDNEW »