Entry Owner Affies
Merdeka Raya
Wednesday, 31 August 2011 // 0 comments

Haa,sedap raya??best kan...Korang balik kampung tak??Ada yang balik dan ada yang tak balik kan...Yang tak balik tu korang kirim salam ajer ngan family kat kampung tu yer..Nik balik kampung pada raya ke-1 tapi sebentar ajer,Nik duduk kat kampung Nik tu dalam 2 jam gitu jer..Sebab mak n ayah Nik kerja nanti..Kena balik awal lah...Lagipon,rumah Nik dengan kampung taklah jauh sangat...Ambik 45 minit jer untuk sampai...


Tapi dalam kroang bersuka-suki beraya tu jangan lah terlalu 'over' sangat....Ingatlah 31 Ogos adalah Hari Kemerdekaan kita...Itu yang penting..Beraya pon ala kadar jerlah yer ingat yang lagi memerlukan tu..
Dalam kita berhari raya tu ingatlah tokoh-tokoh kemerdekaan yang sanggup menggadai nyawa hanya semata-mata untuk melihat negara Malaysia terus aman dan makmur dari pihak penjajah...Korang tak pernah fikir ke?


Korang tak berasa sedih ke,orang zaman dahulu diseksa oleh penjajah??Takkan tak pernah  belajar tentang sejarah kot..Kadang-kadang Nik sampai nak nangis dengar cerita zaman penjajah dahulu......Korang tak pernah sedar ke?Sepatutnya korang kena lah berdoa kepada Allah supaya mencucuri rahmat kepada semua pahlawan yang sanggup menggadai nyawa untuk melihat anak cucu mereka hidup aman dan damai...(cehh,hari ni Nik ada semangat patriotik)


Ok,kita tutup pasal cerita Merdeka yang sedih-sedih tu...Nik nangis ni..hehe...Kita cerita pasal
DUIT RAYA lak....Ni yang paling best ni!Korang dapat berapa ringgit sepanjang 2 hari beraya ni?Nik dah dapat RM100...hehe...Apalah Nik ni dah tua-tua dapat jugak yer duit raya....Nik tak tua lagi lah....Baru 12 tahun jer...Dah tua dah tu....Hehe...Mesti korang dapat banyak lagi dari Nik ni...Takpew,raya tak habis lagi..so,ni lah masa untuk korang kumpulkan duit..Tapi jangan kumpul-kumpul duit lepas tu beli mercun..


Haa,yang tu jangan yer....Silap haribulan tempat tinggal korang adalah di hospital...hehe...Nik tengok kan kalau Nik bukak Facebook sikit jer yang online..Kalau bukak blog macam takde orang yang jenguk ajer...Ke mana korang pergi??Sudah masuk hospital kerana bermain mercun lagi ke?hehe...Korang semua mesti balik kampung kan...Patutlah rasa cam sunyi ajer kat Facebook n blog ni...Selamat Hari Raya dan Selamat Hari Merdeka!!

p/s so boring cause nobody here..

« OLDNEW »